به تمامی ابزار و ادوات پیشرفته ای که امروزه به جهت سرعت بخشیدن فرآیند کشاورزی ، کاهش هزینه های جانبی و سبب افزایش بازده است تجهیزات کشاورزی می گویند. در دنیای مدرن امروز با افزایش جمعیت ، ابزارهای سنتی و دستی کشاورزی نمی توانند نیازهای مواد غذایی بشر را برطرف کنند. امروزه کشاورزی از حالت سنتی فاصله گرفته و با کمک تجهیزات جدید می توان در مدت زمان کم بیشترین بازده را با حداقل هزینه ها بدست آورد. هنگامی که در تمامی مراحل کشاورزی از جمله کاشت ، داشت و برداشت از ادوات پیشرفته استفاده شود ، به آن کشاورزی مکانیزه گفته می شود. مهندسان و طراحان بسیاری در طی سال ها تحقیق توانسته اند تجهیزات کشاورزی را تولید کنند تا کشاورزان به کمک آن ها مراحل را اتوماتیک و مکانیزه انجام دهند. به کمک این ابزارآلات ، کشاورزی می تواند یک شغل سود ده و لذت بخش باشد.
تجهیزات کشاورزی چیست ؟
انواع تجهیزات کشاورزی
در ابتدا لازم به ذکر است که بدانیم تجهیزات و ابزارآلات با ماشین های کشاورزی تفاوت اساسی دارند و نباید در انتخاب اشتباه کنیم. از جمله ماشین های کشاورزی می توان به تراکتور اشاره کنیم که برخی از ابزارآلات به آن متصل می شوند. هر کدام از تجهیزات کشاورزی ، برای یک کار مشخص طراحی و ساخته شده اند و استفاده نکردن از ابزار ها باعث افزایش زمان کار ، دشواری و حتی از بین رفتن محصول می شود که این امر باعث ایجاد ضرر های مالی گزافی خواهد گردید. انواع مختلفی از ابزار های کشاورزی و باغبانی وجود دارند ، انتخاب و شناخت صحیح این تجهیزات حتما باید به کمک مشاورین متخصص صورت گیرد. در ادامه شما را با برخی از مهمترین این ابزار آشنا می کنیم.
تیلر کشاورزی
می توان تیلر را به عنوان یک تراکتور کوچک شده شناخت. تیلر دستگاهی است که خاک سفت را تبدیل به خاکی نرم جهت کشت محصولات می کند. در زمین های نرم و مرطوب مانند شمال استفاده از تراکتور باعث متراکم تر شدن زمین می گردد بنابراین استفاده از تیلر گزینه مناسبی می تواند باشد. سوخت این تجهیز در دو نوع بنزینی و گازی می باشد.
چاله کن
کندن چاله در عمق و قطر زیاد با نیروی انسانی عملی طاقت فرسا و زمان بر می باشد. جهت حفر چاله های عمیق بدون صرف هزینه های اضافی در کمترین زمان از چاله کن استفاده می کنیم. از چاله کن ها برای کاشت نهال یا نصب میله و فنس کشی استفاده می شود.
شمشاد زن
از گیاه شمشاد جهت زیبا سازی فضای شهری و یا به عنوان جایگزینی دیوار کشی اطراف یک فضای سبز استفاده می شود. برای کوتاه کردن ارتفاع شمشاد ها از شمشاد زن استفاده می کنیم.
علف تراش
از علف تراش جهت هرس گیاهان هرز ، چمن و درو گیاهان استفاده می شود. علف تراش در دو نوع بنزینی و برقی می باشد.
چمن زن
از چمن زن برای کوتاه کردن چمن های فضای سبز استفاده می شود. چمن زن دارای چند تیغه قابل تنظیم می باشد.
سم پاش
به وسیله سم پاش می توان مزارع و باغات را در برابر آفات ، سم پاشی نمود که باعث به ثمر رسیدن محصول مرغوب می شود. از جمله انواع سم پاش می توان به زنبه ای ، شارژی ، متصل به تراکتور ، دستی ، شارژی و … اشاره نمود.
پاکسازی و ضد عفونی کردن لوازم کشاورزی
یکی از عوامل تاثیر گذار بر طول عمر تجهیزات و ادوات کشاورزی ضد عفونی و پاکسازی کردن آن ها در برابر زنگ زدگی و باکتری های مخرب می باشد. همچنین ضد عفونی کردن ابزار ها باعث عدم گسترش میکروب و عوامل بیماری زا برای گیاهان می شود و باعث به ثمر رسیدن محصولات مرغوب می گردد. از جمله موادی که برای پاکسازی استفاده می شود می توان به میکروب کش ها و قارچ کش ها اشاره نماییم. علاوه بر پاکسازی ، روغن کاری مداوم سبب جلوگیری از زنگ زدگی تجهیزات کشاورزی می شود.
مزایای استفاده از ابزارآلات کشاورزی
- افزایش راندمان
- کاهش هزینه های جانبی
- افزایش تولید محصول
- جلوگیری از اتلاف زمان
- افزایش درآمد
- عدم وابستگی به نیروی انسانی
نمایندگی تجهیزات کشاورزی
امروزه با توجه به نیاز های جوامع مدرن ، کشاورزی دیگر با روش های سنتی و دستی انجام نمی شود. تجهیزات مدرن به کمک کشاورزان آمده است تا بتوانند به وسیله آن ها محصولی متناسب با نیاز مردم را تولید کنند. با توجه به انبوه ابزار آلات کشاورزی تشخیص و انتخاب صحیح باید با کمک متخصص انجام گیرد. شرکت فلو پارس با داشتن تیمی مجرب و با دانش تخصصی همواره شما عزیزان را در تمامی مراحل راهنمایی و تا خرید بهترین تجهیز کشاورزی در کنارتان خواهد بود.