پمپ لجن کش چیست؟

پمپ های لجن کش عمدتا برای تخلیه آب های آلوده و پساب در سیستم های تصفیه آب و فاضلاب مسکونی ، صنعتی ، بیمارستانی و شهری به کار می روند. این پمپ ها در دو نوع موتور خشک و مستغرق طراحی و ساخته شده اند. پمپ های لجن کش مستغرق فاضلابی مشابه پمپ های کف کش هستند و درون مایع نصب می شوند در حالی که پمپ های فاضلابی موتور خشک شبیه به پمپ های سانتریفیوژ زمینی از نوع هوا خنک می باشند و با الکتروموتورهای معمولی کوپل می شوند. پمپ های انتقال فاضلاب را با توجه به کاربری شان در مدل های پروانه کانالی ، پروانه نیمه باز ، پروانه باز و پروانه جریان گردابی تولید می کنند. برق مصرفی این پمپ ها از نوع تکفاز یا سه فاز است که مدل های تکفاز آن به صورت فلوتر دار نیز عرضه می شوند. پمپ های لجنکش (sewage pumps) می توانند مستقیما بر روی پایه نصب شوند که در این صورت پرتابل هستند و یا توسط گاید و پایه به صورت ثابت نصب می شوند.

پمپ لجن کش چیست؟

محصولات

انواع پمپ های لجن کش

این دسته از پمپ ها را می توان از نظر نوع موتور، نوع پروانه و متریال سازنده به گروه های زیر دسته بندی کرد:

انواع لجن کش از نظر نوع موتور : موتور خشک (خود مکش) ها/ مستغرق ها 

لجن کش های مستغرق دارای ساختار یکپارچه هستند و قسمت موتور و پمپ آن ها با هم در داخل یک محفظه قرار دارد. در حالی که در خودمکش ها موتور و پمپ توسط کوپلینگ یا پولی و تسمه به هم متصل می شوند. این دسته از لجن کش ها در فضایی خارج از مایع نیز می توانند نصب شوند اما نوع مستغرق آن ها به صورت غوطه ور در مایع قرار می گیرد.

انواع پمپ فاضلابی

انواع پمپ لجنکش از نظر نوع پروانه : جریان گردابی (ورتکس)/ پروانه کانالی/ کاتردار(خردکن دار) 

از پمپ های لجنکش پروانه ورتکس جهت انتقال فاضلاب های حاوی مواد جامد درشت استفاده می شود. پروانه کانالی ها برای پمپاژ فاضلاب تصفیه شده و فاقد مواد جامد گزینه مناسبی هستند. ساختار لجن کش های خردکن دار مجهز به تیغه های فولادی می باشد که باعث خرد کردن مواد جامد می شوند. بنابراین از این نوع لجن کش ها به منظور انتقال فاضلاب های منازل و بیمارستان ها که ممکن است حاوی دستمال و یا اجسام الیاف مانند باشند استفاده می شود.

انواع پمپ لجنکش

انواع پمپ لجنکش

انواع پمپ لجن کش فاضلابی از نظر متریال

نوع متریال
مزایا
کاربرد
پمپ لجن کش پلاستیکی
وزن سبک/ مقاوم در برابر خوردگی
کاربردهایی که نیاز به جا به جا کردن پی در پی پمپ است/ مصارف خانگی/ استخرها/ انتقال آب های شور
پمپ لجن کش چدنی
قیمت مناسب/ مقاومت در برابر زنگ زدگی
مواردی که پمپ باید ثابت باشد
پمپ لجن کش استیل
مقاومت بالا در برابر اسید و خوردگی
صنایع غذایی و لبنی

انواع پمپ لجن کش فاضلابی

تفاوت لجن کش و سامپ پمپ

عموم مردم اغلب به اشتباه سامپ پمپ و لجنکش ها را به دلیل شباهت آنها یک پمپ در نظر می گیرند، در حالیکه با هم تفاوت دارند. از پمپ های فاضلابی برای مدیریت فاضلاب های خانگی و شهری و غیره استفاده می شود و سامپ پمپ ها وظیفه مدیریت آب های اضافی را بر عهده دارند. تفاوت بزرگی که این دو دسته با هم دارند این است که در پمپ های سامپ موتور روی مخزن نصب می شود. از شباهت های آن ها می توان به نصب در زیرزمین، دارا بودن مخزن بزرگ و سیستم سپتیک داخلی اشاره کرد.

تفاوت پمپ لجن کش و سامپ پمپ

نکات مهم در انتخاب پمپ های لجن کش

هد و دبی شاید مهم‌ ترین عواملی هستند که باید در هنگام خرید پمپ های انتقال فاضلاب در نظر گرفت، اما عوامل مهم دیگری از جمله کیفیت ساخت پمپ و اندازه موتور آن نیز وجود دارد که در ادامه به بررسی آن ها خواهیم پرداخت.

  1. متریال (Material)

از آن جایی که اغلب پمپ های لجن کش به صورت مستغرق در فاضلاب نصب می شوند، بنابراین برای ساخت آن ها باید از متریال با کیفیت استفاده کرد که دوام بالایی داشته باشند. با در نظر گرفتن این موضوع، بدنه بیشتر پمپ های انتقال فاضلاب از چدن یا ترموپلاستیک ساخته می شود. پمپ ‌های چدن محکم تر و با طول عمر بیشتر هستند و بنابراین بیشتر از ترموپلاستیک ‌ها که هزینه کمتری دارند دوام می‌ آورند. جنس پروانه لجن کش ها اغلب از پلاستیک مرغوب می باشد. اما در برخی از مدل ها برای دوام بیشتر از پروانه های آلومینیومی و چدنی نیز استفاده می شود. عمدتا طراحی پمپ های انتقال فاضلاب به گونه ای است که قطعات آن ها قابل تعویض است و به راحتی می توان هر قطعه فرسوده را قبل از اینکه موتور مستهلک شود، تعویض کرد.

  1. ابعاد (Dimension)

هنگام خرید پمپ فاضلابی ، به ابعاد آن دقت کنید تا مشخص شود که آیا به درستی در حوضچه فاضلاب قرار می گیرد یا خیر. بیشتر پمپ های لجنکش حدود 16 اینچ ارتفاع و 11 اینچ عرض دارند. همچنین در نظر گرفتن اندازه ورودی و خروجی پمپ نیز بسیار مهم است. حداقل سایز مجرای ورودی و خروجی پمپ ‌های فاضلاب خانگی 2 اینچ می باشد و در سایز کوچک تر از 2 اینچ امکان مسدود شدن آن ها وجود دارد.

  1. ویژگی ها (Features)

پمپ های لجن کش عمدتا دارای محافظ بار حرارتی هستند. این قابلیت به طور خودکار پمپ فاضلاب را در دمای مشخصی خاموش می کند تا از گرم شدن بیش از حد و آسیب دیدن موتور جلوگیری شود. همچنین این پمپ در مدل های تکفاز دارای فلوتر است، هنگامی که فاضلاب به سطح معینی می رسد (حدود 15 اینچ) پمپ روشن می گردد و جایی که سطح آب به حدود 6 اینچ کاهش می یابد، خاموش می شود.

مراقبت از لجنکش ها در زمستان

دمای هوای پایین در فصل زمستان می تواند باعث یخ زدن پمپ فاضلاب و در نتیجه شکستگی خطوط لوله شود و خسارت مالی به بار آورد. برای جلوگیری از این خسارات، اقدامات لازم به شرح زیر را انجام دهید:

  • آب پمپ، توالت و خطوط لوله را قطع کنید.
  • توالت را بشویید تا آب از مخزن خارج شود.
  • پمپ فاضلاب را پیدا کرده و از برق بکشید.
  • خطوط را برای تخلیه تمام آب از پمپ و لوله هایی که به سمت پمپ می روند، بردارید.
  • دوباره خطوط را به پمپ وصل کنید.
  • مخزن توالت را با مایع پروپیلن گلیکول RV پر کنید.
  • سیفون را بزنید و تمام این مراحل را دوبار تکرار کنید.

نگهداری پمپ فاضلابی

  • کلید مدار و منبع آب پمپ را خاموش کنید.
  • پمپ را تمیز کنید، روغن و پروانه را چک کنید.
  • اتصالات را محکم کنید.
  • سالم بودن بلبرینگ را بررسی کنید.
  • اطمینان حاصل کنید که سیل مکانیکی محکم باقی می ماند.
  • دریچه ها را تمیز کنید.
برندهای سازنده

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلد های ضروری مشخص شده اند *

ارسال نظر