دیزل ژنراتور چیست؟

دیزل ژنراتور (Diesel Generator) ترکیبی از یک موتور دیزلی و یک ژنراتور می باشد که با احتراق سوخت گازوئیل انرژی الکتریکی تولید می کند. بدین ترتیب عملکرد موتور دیزلی برای تولید انرژی مکانیکی به الکتریکی و ژنراتور برای تبدیل انرژی مکانیکی به جریان برق می باشد. ژنراتور ها به دلیل استحکام بالا ، طول عمر زیاد و همچنین نیاز به تعمیر و نگهداری کم ، برای راه اندازی تجهیزات سنگین و دوار ایده آل هستند. از طرفی توان تولیدی این دستگاه ها از 50 کاوا تا 3000 کاوا می باشد که در اکثر صنایع ، کارخانه ها ، نیروگاه ها و … کاربرد دارند.

دیزل ژنراتور چگونه کار می کند؟

دیزل ژنراتور ترکیبی از موتور دیزلی و ژنراتور الکترومغناطیسی است که برای تولید انرژی الکتریکی با هم در ارتباط هستند. دیزل ژنراتور ها انرژی شیمیایی موجود در سوخت دیزل را از طریق احتراق به انرژی مکانیکی تبدیل می کنند. این انرژی توسط میل لنگ از موتور به آهنربا های الکتریکی در ژنراتور منتقل می شود. همچنین با چرخاندن روتور در دینام یک میدان مغناطیسی در اطراف استاتور ایجاد شده که جریان متناوب برق را تولید می کند. به عبارتی می توان گفت دینام یک بخش پیچیده و مهم از ژنراتور است. بدین معنی که دینام از آهنربا ها و سیم پیچ های مختلف برای تولید جریان الکتریکی استفاده می کند.

روش کارکرد دیزل ژنراتور

کاربرد ژنراتور ها

  • کشتی‌ های باربری و وسایل نقلیه زمینی مانند قطار ها
  • استفاده در واحد های صنعتی و تولیدی نظیر پتروشیمی ، کارخانجات
  • تامین برق شهرک های بزرگ و مجتمع های مسکونی
  • تولید برق تجهیزات سنگین نظیر ماشین آلات صنعتی
  • مراکز ارتباطی و اطلاعاتی نظیر مخابرات و مراکز ماهواره ای
  • مراکز اداری ، تجاری و رفاهی ( فروشگاه ها ، هتل ها ، مراکز خرید و … )
  • تامین برق ماینر ها و معادن

اجزای دیزل ژنراتور

در تصویر زیر اجزای اصلی دیزل ژنراتور نشان داده شده است.

ردیف
نام قطعه
1
رادیاتور
2
صدا خفه کن
3
جعبه برق
4
شاسی
5
موتور
6
استارت
7
ژنراتور

اجزای دیزل ژنراتور

انواع دیزل ژنراتور

به طور کلی ژنراتور ها به سه دسته دیزل ژنراتور دائم کار ، اضطراری و پرایم دسته بندی می شوند.

دیزل ژنراتور دائم کار (Contentious) : این ژنراتور ها به گونه ای طراحی شده اند که مدام در حال برق رسانی به مصرف کننده می باشند. بدین ترتیب این دستگاه ها ساعت کارکرد بیشتری نسبت به حالت اضطراری و پرایم دارند. همچنین می توان گفت که حالت دائم کار برای دیتا سنتر ها ، ماینر ها و … که در طول شبانه روز فعال هستند، کارایی دارند.

ژنراتور اضطراری (standby) : یک ژنراتور آماده به کار یا اضطراری به دستگاهی گفته می شود که در صورت قطعی برق بتواند درحدود چند ساعتی برق یک مجموعه را تامین کند. این دستگاه ها بصورت خودکار همیشه در حالت آماده باش هستند. بطوریکه پس از قطع برق ، یک سوئیچ انتقال خودکار ( ATS ) عدم نبود برق را تشخیص داده و سپس به ژنراتور این امکان را می دهد که شروع به کار کند. همچنین پس از بازگشت برق سوئیچ مجددا به صورت خودکار به ژنراتور آماده به کار سیگنال می دهد تا خاموش شود. ژنراتور های اضطراری عمدتا در مکان هایی نظیر بیمارستان ها ، مراکز داده ، ساختمان های تجاری ، مسکونی و صنایع کاربرد دارند.

ژنراتور پرایم (Prime) : ژنراتور پرایم در صورت عدم نبود شبکه برق شهری به کار می رود. این ژنراتور ها نمی توانند با حداکثر توان کار کنند. به دلیل اینکه به مرور زمان دستگاه گرم شده و از راندمان آن کاسته می شود. به طور کلی این ژنراتور ها با 75 درصد قدرت شان کار می کنند. این ژنراتور ها در مواردی همچون عملیات حفاری ، معادن و … کاربرد دارند.

انواع دیزل ژنراتور

توجه : برای خرید دیزل ژنراتور دست دوم این را در نظر داشته باشید که راندمان آن ها نسبت به دستگاه های آکبند کمتر خواهد بود.

تفاوت دیزل ژنراتور دائم کار و اضطراری

در جدول زیر تفاوت دیزل ژنراتور های دائم کار و اضطرای بطور کلی تشریح شده است.

ردیف
ویژگی
ژنراتور دائم کار
ژنراتور اضطراری
1
نحوه کارکرد
منبع تغذیه به صورت دایم
منبع تغذیه در صورت قطعی برق
2
مقدار بار مصرفی
ثابت
متغیر یا ثابت
3
زمان کارکرد
نامحدود
1تا 12ساعت
4
کاربرد
در صورت عدم برق برای مدت طولانی
در صورت عدم برق به مدت چند ساعت

فروش دیزل ژنراتور

شرکت فلو پارس توسط یک تیم مجرب و متخصص هدایت می شود. داشتن مهارت لازم و پشتکار پرسنل برجسته به ما کمک کرده تا بتوانیم عملکرد قابل قبولی در حوزه تجهیزات صنعتی داشته باشیم. ما از کارکنان خود حمایت می کنیم تا در فرایند رضایت کامل مشتری تلاش کنند. اعضای تیم فلو پارس به طور موثر در جهت تهیه انواع ژنراتور ، تعمیر و نگهداری دیزل ژنراتور بهترین عملکرد را داشته باشد. همچنین می توانید برای دریافت مشاوره رایگان ، مشخصات فنی و کاتالوگ با کارشناسان ما در واحد فروش تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلد های ضروری مشخص شده اند *

ارسال نظر