موتور برق چیست ؟

موتور برق دستگاه تولید برق است که از مشتعل شدن سوخت حاصل از بنزین ، گاز و یا گازوئیل انرژی مکانیکی را تبدیل به انرژی الکتریکی می کند. می توان گفت نام دیگر موتور برق همان ژنراتور است که در بازار به نام ژنراتورهای کوچک هم شناخته می شوند و نیازهای ما را در مواقع اضطراری برطرف می کنند. موتور برق ها اصولا طبق نیاز مشتری بر اساس نوع سوخت انتخاب می شوند. مهم ترین بخش های موتور برق ، موتور احتراقی و ژنراتور می باشند. موتور وظیفه تبدیل سوخت به انرژی مکانیکی و ژنراتور انرژی مکانیکی را تبدیل به انرژی الکتریکی می کند.

کاربرد های موتور برق

موتور برق ها در جاهای متعددی به کار می روند و شامل موارد ذیل می باشند :

  1. تامین برق مورد نیاز واحد های مسکونی
  2. مصارف صنعتی در ابعاد کوچک
  3. راه اندازی تجهیزات مکانیکی که دسترسی به برق شهری ندارند ( پمپ ، دستگاه جوش ، کمپرسور و … )
  4. استفاده در قایق های توریستی و کشتی ها
  5. تامین برق مورد نیاز کمپ های تفریحی ( موتور برق های قابل حمل )
  6. کسب و کار های سیار ( فروش ماهی زنده ، بازار های روز و … )
  7. نمایشگاه ها و غرفه های تبلیغاتی
  8. استفاده در معادن ، تونل ها و عملیات های عمرانی

اجزای تشکیل دهنده موتور برق

اجزای موتور برق

ردیف
نام قطعه
ردیف
نام قطعه
ردیف
نام قطعه
1
موتور احتراقی
6
مخزن روغن
11
دستگیره استارت دستی
2
ژنراتور
7
دریچه پر کن روغن
12
ساعت عملکرد موتور برق
3
مخزن سوخت
8
ساسات
13
چرخ
4
کنترل پنل
9
هواکش(فیلتر هوا)
14
دسته
5
باتری
10
پریز خروجی
15
شاسی

معرفی انواع موتور برق

موتور برق ها به طور کلی به سه دسته تقسیم می شوند:

  • موتور برق بنزینی : یکی از پرکاربردترین انواع موتورها می باشند که به دلیل سهولت در تعمیر و نگهداری در بازار رایج تر هستند. استفاده از این نوع موتور در فضای بسته، به دلیل تولید گاز کربن دی اکسید سبب خفگی یا گاز گرفتگی می شود.
  • موتور برق دیزلی : سوخت این موتور برق ها از گازوئیل تامین می شود. به عبارت دیگر یکی از پرقدرت ترین انواع موتورها بوده و لذا از نظر طول عمر و قدرت موتور در جایگاه بسیار خوبی قرار دارند. همچنین می توان گفت که از نظر اقتصادی بسیار مقرون به صرفه تر از موتور برق های بنزینی هستند.
  • موتور برق گازی : این نوع موتوربرق با سوخت گاز روشن می شود و معمولا به دلیل سوخت پاک و ارزانی که دارد برای مصارف خانگی ایده آل می باشد. موتور برق های گازسوز در مقایسه با موتور برق های بنزینی طول عمر بیشتری دارند.

راهنمای خرید موتور برق

برای خرید بهترین مدل موتور برق متناسب با نیاز و شرایط کاری مصرف کننده یک سری نکات مهم را باید مد نظر داشت. ما در ادامه به تشریح هر یک از این موارد می پردازیم:

  1. نوع سوخت : سوخت مصرفی موتور برق می تواند از نوع بنزینی ، گازوئیلی و گازی باشد.
  2. مکانیزم راه اندازی : سیستم روشن نمودن این نوع موتورها به سه روش هندلی ( دستی ) ، استارتی ( با زدن دکمه سوییچ ) و اتوماتیک انجام می شود.
  3. شاسی : موتور ها معمولا به دو دسته کانوپی دار ( کاور عایق دار جهت جلوگیری از صدا و گرد و غبار) و بدون کانوپی ( بدون محفظه ) تقسیم می شوند.
  4. ولتاژ خروجی : موتور برق ها به دو نوع تک فاز ( برای منازل و کارهای کوچک ) و سه فاز ( جهت مصارف صنعتی و ابزارهای سنگین ) دسته بندی می شوند.
  5. زمان مصرف : انتخاب موتور برق به صورت دائم کار ( زمانیکه هیچگونه دسترسی به برق نداریم ) و موقت ( عدم دسترسی به برق برای چند ساعتی ) باشد.
  6. توان موتور : گام اول برای خرید یک موتور برق مناسب برآورد توان مصرفی تجهیزات و لوازم الکتریکی ما است. توان موتور برق باید به گونه ای انتخاب شود که پاسخگوی نیاز سیستم ما باشد. هر چقدر توان یک موتور برق بیشتر باشد، به همان نسبت قدرت آن نیز افزایش خواهد یافت.
  7. اختلاف توان : توصیه می شود در حین شروع و انجام کار به توان مصرفی توجه کرد. به طور مثال توان شروع به کار کولر گازی با توان در حین انجام کار را محاسبه کرده باشید، سپس اقدام به خرید موتور برق کنید.
  8. AVR : وظیفه AVR کنترل و تنظیم دقیق ولتاژ خروجی در موتور برق و دیزل ژنراتور می باشد. این سیستم یک مزیت محسوب می شود و به گونه ای طراحی شده است که از آسیب به تجهیزات و لوازم الکتریکی جلوگیری می کند.
  9. تجهیزات جابجایی : یکی از مواردی که باید به آن دقت داشته باشیم تجهیزاتی همچون چرخ و دسته می باشند که برای جابجایی موتور کار ما را راحت تر خواهند کرد.
  10. مخزن سوخت موتور برق ( باک ) : ظرفیت مخزن سوخت موتور برق متناسب با توان آن طراحی می شود. این ظرفیت معمولا بین 3 الی 30 لیتر می باشد.
  11. صدای موتور : تمامی موتور های دوار در حین عملکرد سر و صدا تولید می کنند. در کاربری های خانگی این سطح صدا اهمیت ویژه ای دارد. بنابراین هر چه سطح صدای موتور برق کمتر باشد یک مزیت محسوب می شود.
  12. برند های معتبر : با یک جستجوی ساده در زمینه موتور برق ، متوجه خواهید شد که تنوع برند در این محصول بسیار زیاد است. برخی از برند های شناخته شده و معتبر موجود در بازار ایران شامل هوندا المکس ( ساخت ژاپن ) ، جیانگ دانگ ( ساخت چین ) ، کیپور ( ساخت چین ) و … می باشند.

عوامل تاثیر گذار در کاهش صدای موتور برق

  • مقدار دسیبل کمتر ( نماد دسیبل تعیین کننده صدای موتور برق می باشد. )
  • قرار دادن موتور برق در فاصله حداقل 7 متری از محل کار
  • گذاشتن موتور برق بر روی سطوح صاف و یکنواخت
  • استفاده از صدا خفه کن ها بر روی اگزوز
  • توان خروجی نسبتا کم موتور برق
  • پوشاندن عایق به دور موتور

نمایندگی فروش موتور برق

نمایندگی فروش موتور برق

شرکت فلو پارس به طور کارآمد توسط یک تیم مجرب هدایت می شود. هوش تجاری قوی و تلاش مداوم پرسنل برجسته به ما کمک کرده تا عملکرد منحصر به فردی در حوزه تجهیزات صنعتی ایجاد کنیم. ما از کارکنان خود پشتیبانی می کنیم تا در راستای هدف اصلی 100 درصد رضایت مشتری تلاش کنند. اعضای تیم به طور موثر خواسته های مشتریان را درک کرده و محصولات را بر اساس نیاز به آنها تحویل می دهند. علاوه بر این ، ما تیمی از متخصصان سرسخت داریم که کیفیت و عملکرد محدوده کار را در هر مرحله از فرآیند تولید آزمایش می کنند تا از بی عیب و نقص بودن محصولات اطمینان حاصل شود.

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلد های ضروری مشخص شده اند *

ارسال نظر