گریس پمپ بادی چیست؟

گریس پمپ های پنوماتیک (Pneumatic Grease Pumps) دارای یک موتور بادی هستند و عمدتا برای انتقال گریس یا روغن هایی با ویسکوزیته بالا مورد استفاده قرار می گیرند. هوای فشرده مورد نیاز این پمپ ها توسط کمپرسور تامین می شود. گریس پمپ های بادی برای تخلیه بشکه های 20 ، 30 ، 50 ، 80 و 180 کیلویی مناسب می باشند. نسبت فشار هوا به فشار خروجی در این پمپ ها 1 به 50 یا 1 به 80 می باشد به این معنی که به ازای هر 1 بار فشار هوا 80 بار فشار بر روی سطح گریس اعمال می شود. از گریس پمپ های پنوماتیک به منظور روانکاری بصورت گسترده در صنایع مختلف استفاده می شود. این پمپ ها عمدتا در مواردی که نیاز به گریس کاری مداوم و دقیق باشد کاربرد دارند. گریس پمپ های بادی با ساختاری مستحکم به دلیل کیفیت و کارایی بالا و عملکرد ساده دارای راندمانی بیشتر نسبت به گریس پمپ های دستی می باشند، به همین دلیل برای روانکاری یاتاقان ها و قسمت های متحرک تجهیزات و ماشین آلات صنعتی بسیار مناسب هستند. این پمپ ها می توانند بصورت ثابت یا متحرک بر روی شاسی چرخ دار نصب و راه اندازی شوند.

گریس پمپ بادی
محصولات

اجزای گریس پمپ پنوماتیک

گریس پمپ بادی شامل یک مخزن گریس، پمپ پنوماتیک، فشارسنج، شیلنگ و اتصالات جانبی می باشد. با اتصال دستگاه به یک منبع هوای فشرده، پمپ پنوماتیک شروع به کار می ‌کند و گریس را از مخزن می ‌کشد و به نقاط مورد نیاز انتقال می‌ دهد. فشارسنج نیز برای کنترل فشار گریس در دستگاه و نقاط مورد نیاز استفاده می‌ شود.

اجزای گریس پمپ پنوماتیک

مخزن گریس: مخزن یا سطل گریس یک محفظه فلزی می باشد که برای ریختن گریس یا مایع روانکاری استفاده می شود. این سطل ها در سایزهای 12 تا 200 کیلویی تولید می شوند.

پمپ پنوماتیک: دو قسمت اصلی پمپ شامل صفحه دنبال کننده گریس (follow plate) و فنر می باشند که باعث فشرده شدن گریس می شوند.

رگلاتور فشار: توسط این قطعه می توان فشار هوای ورودی به گریس پمپ را تنظیم کرد. برای گریس پمپ های پنوماتیک بهتراست فشار هوای ورودی بین 6 تا 8 بار باشد.

شلینگ: برای انتقال گریس به نقاط مورد نظر استفاده می شود و در طول های مختلف برای مصارف گوناگون وجود دارد.

دستگیره: از آن برای حمل و جابجایی دستگاه استفاده می شود.

گریس پمپ پنوماتیک چگونه کار می کند؟

گریس پمپ پنوماتیک از یک پمپ هوا و یک پمپ پیستونی تشکیل شده است. پمپ هوا در قسمت بالایی پمپ قرار دارد. در این نوع پمپ، هوای فشرده وارد محفظه هوا می شود و از دستگاه های معکوس کننده جریان هوا مانند لغزنده و شیرهای کشویی عبور می کند تا وارد انتهای بالایی یا پایینی پیستون شود سپس پیستون به طور خودکار در یک کورس معین معکوس می شود.

قسمت پایینی پمپ، یک پمپ پلانجری است که نیروی مورد نیاز آن از طریق پمپ هوا تامین می شود. این دو قسمت توسط یک شاتون به هم متصل اند و به طور همزمان با پمپ هوا رفت و آمد می کنند. در پمپ پلانجری دو شیر یک طرفه وجود دارد که یکی روی میله بالابر است که به آن شیر چهارپایه می گویند، دیگری یک پیستون نایلونیست که در قسمت خروجی پمپ در انتهای میله پیستون قرار دارد و وظیفه آن کار کردن همزمان با پمپ تزریق گریس است.

وقتی پیستون به سمت بالا حرکت می کند، پیستون نایلونی بسته می شود، میله بالابر به صفحه بالابر وصل می شود تا گریس را به سمت بالا بکشد، سپس شیر چهار پایه به سمت بالا به داخل پمپ باز می شود. اما هنگامی که میله پیستون به سمت پایین حرکت می کند، دریچه چهار پایه به سمت پایین بسته می شود، گریس موجود در پمپ توسط میله پیستون فشرده می شود، سپس دریچه پیستون نایلونی باز می شود تا گریس دوباره تخلیه شود.

مزایای گریس پمپ بادی

  • اندازه کوچک، وزن سبک، جابجایی آسان
  • بدون نیاز به روغن کاری
  • ایمنی و قابلیت اطمینان
  • مصرف هوای پایین
  • فشار بالا
  • کاهش هزینه تعمیرات ماشین آلات صنعتی
  • صرفه جویی در وقت و هزینه
  • صرفه جویی در مراحل روانکاری
  • استفاده آسان و راندمان بالا
  • محیط کار را آلوده نمی کند.

عیب یابی گریس پمپ های بادی

عیب (ایراد)علت احتمالیراه حل
موتور پنوماتیک کار نمی کند احتمال خرابی منبع تغذیه اتصالات ورودی هوا را بررسی کنید
موتور پنوماتیک کار نمی کندوجود یخ در خط لوله تخلیه هوادر خط هوا از یک تله آبگیر مناسب استفاده کنید
موتور پنوماتیک کار نمی کندانسداد توزیع هوا ناشی از تحویل ضعیف روغن به روانکارجداسازی، روغن کاری و افزایش تحویل روغن روان کننده
موتور پنوماتیک کار نمی کندوقفه های داخلیموتور را جدا کرده و آسیب های احتمالی را بررسی کنید.
موتور پنوماتیک کار می کند اما هیچ گریسی توسط پمپ تخلیه نمی شودسطح پایین گریس در مخزنمخزن را پر کنید
موتور پنوماتیک کار می کند اما هیچ گریسی توسط پمپ تخلیه نمی شودانسداد فیلتر مکش توسط ناخالصی هافیلتر را تمیز کنید
موتور پنوماتیک کار می کند اما هیچ گریسی توسط پمپ تخلیه نمی شودگرفتگی آب بند هاسیل ها را تعویض کنید
موتور پنوماتیک کار می کند اما هیچ گریسی توسط پمپ تخلیه نمی شودشرایط محیطی نامناسبمطمئن شوید گریس و شرایط محیطی در محدوده استاندارد تعریف شده باشد.
موتور پنوماتیک کار می کند اما هیچ گریسی توسط پمپ تخلیه نمی شودشرایط محیطی نامناسبصفحه دنبال کننده گریس را تمیز کنید.
پس از بسته شدن گریس گان موتور پنوماتیک همچنان کار می کندنشتی گریس در تفنگی گریس کاریتفنگی یا نازل گریس کاری را تمیز یا تعویض کنید.
پس از بسته شدن گریس گان موتور پنوماتیک همچنان کار می کند وجود ناخالصی در دریچه خروجی شیر ایستاده را بردارید و تمیز کنید.
پس از بسته شدن گریس گان موتور پنوماتیک همچنان کار می کندگرفتگی آب بند هاسیل ها را تعویض کنید.

نحوه ی راه اندازی گریس پمپ پنوماتیک

ابتدا پمپ را از مخزن جدا کرده و گریس را درون آن بریزید. سپس پمپ را روی مخزن بسته و توسط رگلاتور، فشار را تنظیم کنید. پمپ را روشن کنید و اجازه دهید به اندازه ی 100 یا 200 گرم گریس از خروجی پمپ خارج شود، سپس شیلنگ پمپ را وصل کرده و اجازه دهید تا گریس از آن خارج شود. در نهایت نازل تفنگی دستگاه را وصل کنید. هنگام استفاده از پمپ های پنوماتیک به نکات زیر توجه کنید:

  • بهتر است گریس را ابتدا از یک الک یا صافی عبور دهید تا ناخالصی های جامد آن جدا شوند تا گریس تمیز تری داشته باشید.
  • بهتر است از یک رطوبت گیر استفاده کنید تا رطوبت دستگاه باعث خرابی کمپرسور نشود.
  • ریختن مقداری روغن روی گریس باعث رقیق شدن و استفاده راحت تر آن می شود.

نصب گریس پمپ پنوماتیک یا بادی

باز کردن بسته بندی :هنگامی که محل مناسبی برای نصب دستگاه پیدا کردید، پمپ را از بسته بندی خارج کنید. بررسی کنید که پمپ در حین حمل و نقل یا نگهداری آسیبی ندیده باشد.

نصب پمپ: فضای نصب باید به گونه ای باشد که حداقل 100 میلی متر در اطراف پمپ خالی باشد. پمپ را در ارتفاع مناسب نصب کنید تا از وارد شدن آسیب احتمالی به آن جلوگیری شود.

انواع گریس پمپ بادی

گریس پمپ بادی در انواع مختلفی تولید می‌شود که پیش از خرید، لازم است تا با ویژگی‌های آن‌ها آشنا شوید:

  1. گریس پمپ بادی سطلی: این محصول که از 12 تا 50 لیتر دسته‌بندی می‌شود، دارای بخش‌های مختلفی از قبیل فیلتر رگلاتور هوا، صفحه فالور پلیت، کلت گریس پمپ و شلنگ فشار قوی است.
  2. پمپ گریس سلطلی گراکوگریس پمپ بادی: این گریس دارای مخزن‌هایی در حدود 600 سی سی و با ظرفیت کم است که در تعمیرگاه‌ها برای گریس‌کاری قطعات داخل موتور مورد استفاده قرار می‌گیرد. گریس پمپ بادی، وزن و ابعاد کوچکی دارد.
  3. گریس پمپ بادی بشکه‌ای: یکی دیگر از انواع گریس پمپ بادی، نوع بشکه‌ای آن است که برای حجم گریس‌کاری بالا و مصارف سنگین مورد استفاده قرار می‌گیرد. این گریس بدون مخزن بوده و دارای بخش‌هایی همانند فیلتر رطوبت‌گیر، صفحه فالور پلیت، شلنگ فشار قوی، رگولاتور تنظیم باد و گان پمپ است.
  1. گریس پمپ بادی بشکه‌ای گولرسانگریس پمپ بادی دستی: این مدل از پمپ بادی از دسته کمکی برخوردار است؛ به همین دلیل امکان استفاده از آن در صورت عدم وجود باد نیز وجود دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلد های ضروری مشخص شده اند *

ارسال نظر