پمپ روغن داغ چیست؟

پمپ روغن داغ از خانواده پمپ های سانتریفیوژ می باشد و به منظور انتقال ، گردش یا سیرکوله روغن و آب با دمای بالا استفاده می شود. دمای مجاز برای روغن در این پمپ ها تا 380 درجه سانتی گراد و برای آب تا 200 درجه سانتی گراد است. بدنه پمپ های روغن داغ Hot Oil Pump از جنس چدن مخصوص ریختگی با مقاومت بالا در مقابل حرارت می باشد. با توجه به استفاده از این پمپ ها برای روغن های دمای بالا در صنایع به منظور آب بندی در آن ها از مکانیکال سیل دوبل استفاده شده است. سیل مکانیکی مورد استفاده در پمپ های روغن داغ دارای مقاومت بالایی در مقابل خورندگی مشتقات نفتی می باشد. به منظور خنک شدن قطعات مختلف این پمپ ها در قسمت انتهایی آن ها از فین یا رادیاتور استفاده شده است. از پمپ های روغن داغ عمدتا در صنایع غذایی ، واحدهای فرآیندی ، نفت و پتروشیمی برای تبادل حرارت استفاده می شود.

پمپ روغن داغ
محصولات

اجزای تشکیل دهنده پمپ روغن داغ

ردیف
نام قطعه
ردیف
نام قطعه
ردیف
نام قطعه
1
پوسته پمپ
10
بلبرینگ
19
آب بند مکانیکی ( سیل )
2
مهره نگه دارنده پمپ
11
محفظه بیرینگ ها
20
فاصله انداز
3
رینگ سایشی
12
گریس خور
21
شفت
4
پروانه
13
بلبرینگ
22
آب بند ( صفحه سایشی )
5
آب بند ( صفحه سایشی )
14
شیار کوپلینگ
23
واشر ( بدنه )
6
پوشش هوزینگ
15
درپوش بیرینگ
24
صفحه سایشی
7
گیره نگهدارنده
16
درپوش تخلیه گریس
25
پیچ تخلیه
8
درپوش تخلیه هوا
17
پایه نگهدارنده
26
شیار نصب پروانه
9
محفظه سیل مکانیکی
18
کاور آب بند مکانیکی

اجزای تشکیل دهنده پمپ روغن داغ

کاربرد های پمپ روغن داغ

  • انتقال روغن های معدنی و صنعتی
  • واحدهای فرآیندی و شیمیایی
  • سیرکوله روغن داغ در مبدل های صنایع غذایی
  • صنایع لاستیکی و تزریق پلاستیک
  • کارخانجات تولید مقوا و کاغذ سازی

انواع پمپ های روغن داغ

  • پمپ های روغن داغ سانتریفیوژ
  • پمپ های روغن داغ دنده ای
  • پمپ های روغن داغ مگنتی

متریال پمپ های روغن داغ

از آنجا که پمپ های روغن داغ برای کار در شرایط سخت و درجه حرارت های بالا طراحی شده اند ، معمولا جنس حلزونی آنها را از آلیاژ چدن خاصی تحت عنوان GGG-40 انتخاب می کنند. پروانه و محفظه یاتاقان پمپ نیز از چدن معمولی می باشد و برای شفت پمپ ، از آلیاژ خاصی با عنوان 16Mncr5 استفاده می شود.

ردیف
نام قطعه
متریال
1
سرپوش محفظه
GGG-40
2
محفظه حلزونی
GGG-41
3
محفظه یاتاقان
GG-25
4
پروانه
GG-26
5
خار
C45K
6
محور
16Mncrs5

نحوه انتخاب صحیح پمپ روغن داغ

برای انتخاب صحیح پمپ روغن داغ ، باید موارد متعددی را مد نظر داشت. مهمترین آنها ویسکوزیته و حداکثر دمای سیال می باشد. فشار کاری سیستم ، سایز ورودی و خروجی پمپ ، شرایط آب و هوای محیط و میزان فرسایش روغن نیز از عوامل تاثیر گذار در انتخاب پمپ روغن داغ می باشند. لازم به ذکر است که در پمپ های روغن داغ هر چه دمای پمپ بالا برود ، تحمل فشار پمپ کمتر خواهد شد. همچنین برای انتخاب پمپ روغن داغ مناسب باید دو مولفه ی دبی و هد را محاسبه نمود. دبی در پمپ های روغن داغ ، شامل حجم روغن مورد نیاز برای تبادل مناسب در مبدل های حرارتی می باشد. هد در پمپ های روغن داغ شامل تلفات اتصالات ، لوله کشی ، شیر آلات ، افت فشار مبدل حرارتی و دیگ روغن داغ می باشد.

راهنمای راه اندازی پمپ های روغن داغ

روغن خنک کاری را تزریق کنید: دو درپوش در قسمت بالایی محفظه یاتاقان وجود دارد ، برای تزریق روغن خنک کاری ( گریس ) باید این دو درپوش ( گریس خور ) را باز نموده ، سپس روغن را از یکی از درپوش ها به مقداری اضافه کرد که از در پوش دیگر خارج شود.

پمپ را هواگیری کنید: پیش از اینکه پمپ راه اندازی شود باید آن را هواگیری کرد. برای این منظور ابتدا محفظه ی حلزونی پمپ را از روغن پر کنید ، در حین انجام این کار بهتر است محور پمپ را آرام آرام بچرخانید. این کار به هواگیری بهتر پمپ کمک می کند.

باید مراقب بود که جهت دوران موتور و پمپ ، یکسان باشد. برای تشخیص جهت دوران پمپ ، از طرف موتور به آن نگاه کنید و برای تعیین جهت دوران موتور ، می توانید برای یک لحظه پمپ را استارت نمایید. عدم یکسان بودن جهت دوران محور های پمپ و موتور ، باعث کاهش چشمگیر دبی پمپ و نیز صدمه دیدن آن خواهد شد. از طرفی هیچ گونه انحراف زاویه بین محورهای پمپ و موتور نباید وجود داشته باشد  همچنین محور پمپ باید به آسانی و بدون هیچ مقاومتی ، با نیروی دست بچرخد. در این پمپ ها ، باید از هرگونه نوسانات ناگهانی دما جلوگیری کرد.

مزایای پمپ های روغن داغ

  • نصب و نگهداری پمپ های روغن داغ آسان می باشد.
  • جریان خروجی آنها بدون پالس و ثابت است.
  • دامنه وسیعی از هد و دبی را پوشش می دهند.
  • برای پمپاژ انواعی از روغن ها با حرارت بالا مناسب هستند.
  • در برابر خورندگی مشتقات نفتی مقاوم هستند.
  • قطعات یدکی و قابل تعویض پمپ های روغن داغ ، قیمت مناسبی دارند.

محدودیت های پمپ روغن داغ

  • نیاز به هواگیری دارند و نمی توانند به صورت خشک کار کنند.
  • با توجه به استفاده از پروانه بسته در پمپ های روغن داغ ، از آن ها برای انتقال مایعات با ویسکوزیته بالا نمی توان استفاده کرد.

مثالی عملی برای انتخاب پمپ روغن داغ

فرض کنید در یک واحد صنعتی برای سیستم طراحی شده پس از انجام محاسبات لازم ، پمپی با آبدهی 40 متر مکعب در ساعت و هد 30 متر لازم باشد:

منحنی های عملکردی پمپ های روغن داغ بر اساس دور الکتروموتور دسته بندی شده اند. فرض کنید با توجه شرایط کاری و محدودیت ها ، الکتروموتور را روی 2900 دور بر دقیقه انتخاب کرده ایم. سپس جهت تعیین نوع پمپ به منحنی همپوشانی مراجعه کرده و روی منحنی نقطه ی تقاطع آبدهی 40 متر مکعب در ساعت و ارتفاع 30 متر را یافته و اولین منحنی بالای محل تلاقی را انتخاب می کنیم. همان طور که در تصویر زیر مشاهده می کنید با توجه به توضیحات داده شده مدل 160-50 برای کار ما مناسب است.

منحنی پمپ روغن داغممکن است این سوال در ذهنتان پیش بیاید که چرا مدل 160-40 را انتخاب نکردیم؟ سوال بجا و منطقی است. اما برای پاسخ به این سوال پیشنهاد می کنیم به عکس زیر توجه نمایید. همان گونه که ملاحضه می شود محل تلاقی دو نقطه مذکور در قسمت های انتهایی نمودار است. معمولا در نقاط انتهایی نمودار بازدهی پمپ ها کم می شود و همان طور که در تصویر زیر مشاهده می کنید، بازدهی در این نقطه حدود 50 درصد می باشد.

انتخاب پمپ روغن داغ

اما با مراجعه به نمودار بازدهی پمپ 160-50 می توان دریافت که محل تلاقی دو نقطه مذکور در قسمتی از نمودار می باشد که دارای بازدهی بیشتری است. بنابراین ترجیح دادیم از پمپ 160-50 استفاده نماییم.

نحوه انتخاب پمپ روغن داغ

پس از انتخاب پمپ حال باید تراش پروانه ی مناسب برای پمپ روغن داغ انتخاب شود. برای این کار نیز محل تلاقی ارتفاع 30 متر و آبدهی 40 متر مکعب بر ساعت، را روی نمودار پیدا می کنیم. همانگونه که ملاحضه می کنید برای این پمپ می بایست تراش 165 و الکتروموتور با توان 7.5 کیلو وات در نظر گرفته شود.

شیوه انتخاب پمپ روغن داغ

قیمت پمپ روغن داغ

با توجه به کاربردهای متفاوت پمپ های روغن داغ در زمینه های مختلف و نیز تولید این پمپ ها در توان های متفاوت، قیمت های آنها دامنه وسیعی دارد. شما مشتریان عزیز برای آگاهی از قیمت پمپ های روغن داغ و دریافت مشاوره رایگان می توانید با کارشناسان با تجربه ما در واحد فروش تماس حاصل نمایید.

تعمیر پمپ روغن داغ

در کاربردهای صنعتی همواره از پمپ های روغن داغ به عنوان پمپ های با دوام یاد می کنند. اما احتمال خرابی در هر وسیله ای وجود دارد. پمپ های روغن داغ نیز از این موضوع مستثنی نمی باشند. خرابی هایی که ممکن است برای این پمپ ها اتفاق بیفتد عبارت است از افت فشار و دبی ، داغ شدن بیش از حد الکتروموتور ، لرزش و تکان های شدید الکتروموتور ، نشتی از قسمت سیل مکانیکی و … می باشد. گروه صنعتی فلوپارس در سالهای اخیر کادر مجربی از افراد فنی و با تجربه را گرد هم آورده ، که شما مشتریان عزیز می توانید در صورت بروز مشکل در پمپ های صنعتی خود با این مجموعه تماس گرفته و از خدمات این مجموعه بهره مند شوید.

برندهای سازنده

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلد های ضروری مشخص شده اند *

ارسال نظر