چاله کن چیست ؟

از چاله کن عمدتا جهت حفر چاله و چاه در صنعت کشاورزی استفاده می شود. در گذشته حفر زمین جهت کاشت نهال و یا گودال آب ، کاری طاقت فرسا و توسط نیروی انسانی با ابزار آلاتی همچون بیل و کلنگ همراه بود. استفاده از نیروی انسانی همواره باعث اتلاف انرژی ، وقت و هزینه می شود بنابراین امروزه تکنولوژی به کمک کشاورزان آماده است. عملکرد این دستگاه مانند یک مته بزرگ می باشد که از این رو به آن اصطلاحا دریل زمین هم می گویند. حفر زمین جهت امور کشاورزی توسط چاله کن مزایایی از جمله سهولت کار ، عدم اتلاف وقت ، صرفه جویی در هزینه ها ، کاهش استفاده از نیروی انسانی و در نتیجه افزایش راندمان را به همراه دارد. این دستگاه به دو دسته اصلی دستی ( موتوری ) و هیدرولیکی تقسیم می شود. قدرت ، سرعت و بازدهی مدل هیدرولیکی از نوع دستی بسیار بیشتر بوده به همین دلیل از آن برای امور با حجم و وسعت زیاد استفاده می شود.

انواع چاله کن

چاله کن چه کاربردی دارد ؟

  • حفر چاله جهت کاشت نهال و درخت
  • حفر چاه
  • حفر زمین جهت نصب ستون پل و یا تیر های چراغ
  • حفر زمین جهت نصب فنس های دور زمین
  • امور ساختمان سازی و عمرانی
  • استفاده در امور شهری

مدل های مختلف چاله کن

چاله کن بر اساس قدرت و ابعاد به چند گروه اما بصورت کلی به دو دسته اصلی تقسیم می شود. انتخاب مدل های این تجهیز بر اساس نیاز و عمق گودال صورت می گیرد. در ادامه مهم ترین مدل های چاله کن را بررسی می نماییم.

چاله کن دستی یا موتوری

همان طور که از نام این چاله کن پیداست عملکرد آن همراه با نیروی انسانی می باشد. از این نوع در زمین هایی با خاک نرم با وسعت و عمق کم استفاده می شود. قطعا زمان و انرژی در استفاده از این مدل نسبت به نوع هیدرولیکی بیشتر و راندمان کمتری دارد. این تجهیز از یک موتور و یک مته تشکیل شده است که نیروی انسانی با در دست گرفتن آن شروع به حفر زمین می کند. این مدل بر اساس نوع موتور به دو دسته بنزنی و برقی تقسیم می شود. چاله کن دستی با موتور بنزینی دارای استفاده بیشتر و از آن جهت حفره ها و چاله هایی نسبتا عمیق استفاده می شود. مدل دیگر آن دارای موتور برقی است که عمدتا از آن در عملیات شهری به دلیل سرعت بیشتر استفاده می شود. موتور برقی حین فعالیت دارای سطح صدای کمتری نسبت به مدل های دیگر است.

چاله کن هیدرولیکی

این چاله کن قابلیت نصب به پشت تراکتور ، لودر ، تیلر و… را دارد به همین خاطر به آن تراکتوری یا پشت تراکتوری نیز می گویند. در هنگام استفاده از آن هیچ نیروی انسانی دخالت ندارد به همین دلیل دارای راندمان و سرعت بیشتری است. از نوع هیدرولیکی به دلیل قدرت زیاد و ابعاد بزرگ مته در حفاری هایی با عمق و وسعت زیاد استفاده می شود. در مکان هایی که دارای زمین سفت و عمل حفاری سخت و طاقت فرسا می باشد باید از مدل هیدرولیکی به جای نوع موتوری بهره گرفت. عمده کاربرد این مدل چاله کن جهت نصب ستون پل ها ، عملیات عمرانی ، کندن چاه های عمیق و قطور می باشد.

نکات لازم جهت استفاده از دریل زمینی

کار با چاله کن نیاز به تخصص خاصی ندارد و پس از چند بار تمرین در حضور نیروی متخصص می توانید از آن استفاده کنید اما در ادامه به مهم ترین نکات جهت فعالیت با این دستگاه اشاره نموده ایم.

  • مراقب برخورد مستقیم محل خروج دود اگزوز این تجهیز باشید.
  • در بازه های زمانی مختلف قطعات دستگاه را روغن کاری نمایید.
  • در هنگام استفاده مراقب برخورد مستقیم با مته باشید و حتما از لباس ایمنی استفاده نمایید.
  • جهت تمیزکاری قطعات از الکل ، اسید و مواد آسیب رسان استفاده نکنید.
  • نوع مته مطابق با زمین و حجم کار باشد.به عوان مثال از نوع دستی برای زمین های سفت استفاده نکنید این کار عمر دستگاه را کاهش می دهد.
  • خرید از برند های معتبر

چاله کن هیدرولیکی

نمایندگی فروش انواع تجهیزات کشاورزی

همان طور که گفته شد دستگاه چاله کن دارای انواع مختلفی است و بر اساس شرایط مکان و نوع نیاز عملکردی باید انتخاب شود. مته چاله کن دارای ابعاد مختلف است که از هرکدام جهت کار مشخصی استفاده می شود از این رو جهت خرید باید حتما تجربه و دانش کافی داشت. تیم فلوپارس به عنوان نماینده فروش تجهیزات کشاورزی آماده ارائه خدماتی همچون مشاوره و فروش می باشد. کارشناسان مجرب و متخصص ما تا رضایت مندی کامل شما همراهتان خواهند بود.

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلد های ضروری مشخص شده اند *

ارسال نظر