نکات مهم در خرید الکتروموتور های دست دوم
الکتروموتور های دست دوم یا استوک ، الکتروموتور های با کیفیت وارداتی می باشند و از کارخانه هایی که در حد نو از آن استفاده کرده اند تهیه می شود. امروزه با توجه به شرایط اقتصادی و محدودیت های وارداتی که در کشور وجود دارد استفاده از الکتروموتور های استوک بسیار به صرفه و ایده آل می باشد. همواره ممکن است الکتروموتور های دست دوم نواقص یا خرابی های احتمالی را داشته باشند و خرید آن ها ریسک پذیر باشد. در خرید الکتروموتور دست دوم هیچ دستگاهی وجود ندارد تا ایرادات احتمالی را به افراد نشان دهد ، بنابراین تهیه این تجهیزات نیازمند تجربه و دانش کافی است. شرکت فلو پارس با داشتن تیم متخصص و با تجربه شما را در تهیه انواع الکتروموتورهای استوک راهنمایی می کند. البته نکات کلی در هنگام خرید الکتروموتور های دست دوم می توان رعایت نمود که عبارتند از :
- خرید الکتروموتور استوک با برند معتبر
- دسترسی به قطعات الکتروموتور در بازار
- مشورت با افراد کارشناس و با تجربه
- الکتروموتور استوک حتما دارای پلاک باشد.
- سال تولید الکتروموتور
- خرید از شرکت های معتبر
چگونه متوجه تعمیر الکتروموتور دست دوم شویم ؟
الکتروموتور دارای دو بخش ابتدایی و انتهایی می باشد برای دسترسی فقط به روتور قسمت انتهایی را باز می کنند و برای دستیابی به سیم پیچ ها و همچنین روتور باید قسمت جلویی باز شود. در کارخانه هنگام تولید الکتروموتور بر روی پیچ ها رنگ می زنند چنانچه به پیچ ها جهت باز شدن ، آچار برخورد کند رنگ آن ها ریخته و مشخص می شود که الکتروموتور جهت تعمیر باز شده است. معمولا اکثر تعمیرات الکتروموتور جهت تعویض سیم پیچ ها می باشد ، سیم ها در اثر استفاده طولانی مدت بدون وقفه و یا فعالیت در شرایط اضافه بار آسیب می بینند. یکی دیگر از راه های تشخیص ، فیکس نشدن قطعات پس از نصب مجدد با پوسته می باشد. همچنین از راه های بسیار ساده می توان به آثار خط و آچار کشی بر روی شفت الکتروموتور اشاره کنیم. البته همیشه این راه ها مطمئن نیستند و حتما باید از متخصصین این زمینه کمک و راهنمایی های لازم دریافت شود.
آیا تعمیر الکتروموتورهای ضد انفجار باعث از بین رفتن عایق بندی آن ها می شود ؟
الکتروموتور های ضد انفجار به گونه ای ساخته شده اند که در هنگام استارت جرقه ای نزنند و باعث آتش سوزی در مکان های حساس به عوامل اشتعال زا نشوند. این الکتروموتور ها بر اساس برند سازنده و کلاس عایق بندی ، در ساخت قطعاتشان از عایق های مخصوص استفاده می شود. بنابراین چنانچه الکتروموتور های ضد انفجار جهت تعمیر باز شوند خاصیت ضد انفجاری خود را از دست می دهند. البته در مواردی برخی از برند ها برای صنایعی که نیاز به اتصال فلنج دارند این امکان را فراهم ساخته اند که با جداکردن قطعاتی از الکتروموتور آسیبی به سطح عایق کاری وارد نشود. در بازار ، الکتروموتور های ضد انفجار هم بصورت آکبند و هم استوک ( دست دوم ) وجود دارد که در هنگام خرید باید حتما دقت شود که عایق ها به هیچ عنوان آسیب دیده نباشند.
عوامل آسیب رسان به الکتروموتور ها
- فعالیت در زمان طولانی بدون وقفه و استراحت
- بالا بودن دمای محیط نسبت به دمای استاندارد الکتروموتور
- کارکردن با اضافه بار برای مدت طولانی
- چنانچه توان الکتروموتور کمتراز میزان بار باشد باعث آسیب به سیم پیچ ها می شود.
- وارد شدن ضربه و آسیب به قطعات
- تراز نبودن الکتروموتور هنگام اتصال به پمپ یا گیربکس باعث آسیب به شفت می شود.
- زنگ زدگی قطعات
- نفوذ گرد و غبار و اختلال در روند فعالیت فن الکتروموتور