آیا ساختمان مسکونی شما به پمپ آب خانگی نیاز دارد ؟
پمپ آب خانگی که با نام پمپ تحت فشار نیز شناخته می شود جهت تقویت فشار آب درون سیستم لوله کشی ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد. توجه داشته باشید که مشکل کمبود فشار آب ساختمان همیشه به دلیل عدم وجود پمپ نمی باشد. قبل از خرید و نصب پمپ آب خانگی ، با دقت گرفتگی های مسیر لوله کشی ، صافی سر شیرهای برداشت یا دوش حمام را کنترل کنید. در بسیاری از موارد رفع گرفتگی ، مشکل کمبود فشار آب خانگی را برطرف می کند. اما اگر باز هم فشار آب برای رفع نیاز های شما رضایت بخش نیست ، می توانید از یک پمپ تحت فشار استفاده کنید.
راهنمای نصب پمپ آب خانگی
- ابتدا لوله اصلی که به انشعاب های مختلف واحد مسکونی شما می آید را پیدا کنید و شیر اصلی خط تغذیه را ببندید.
- سپس آب درون لوله ها باید تخلیه شوند. به این منظور تمامی شیر های برداشت را باز کنید ، همچنین اگر در منزل مسکونی شما مخزن ذخیره آب قرار دارد ، شیر برداشت آن را ببندید تا از تخلیه آن جلوگیری شود.
- لوله را درست در جلوی شیر اصلی خط تغذیه جدا کنید ، برای این کار به دو آچار نیاز داریم ، از یکی برای نگه داشتن شیر و از دیگری برای چرخاندن لوله استفاده کنید. انتظار می رود کمی آب درون لوله ها باقی مانده باشد و در هنگام باز کردن لوله ها تخلیه شود.
- اطمینان حاصل کنید که لوله جدا شده بعد از شیر به اندازه ای باشد که فضای لازم برای نصب پمپ ، صافی ، شیر یک طرفه و اتصلات را به ما بدهد.
- در ورودی پمپ ابتدا از یک تکه لوله کوچک فاصله انداز استفاده کنید. سایز این لوله باید با ورودی پمپ مطابقت داشته باشد و همچنین به این نکته دقت کنید که نوار تفلون را جهت آبندی در جهت خلاف عقربه های ساعت بر روی رزوه ها بپیچید. تکه لوله را توسط آچار لوله گیر محکم کنید.
- شیر یکطرفه را در طرف دیگر تکه لوله ببندید. شیر یکطرفه وظیفه جلوگیری از برگشت فشار آب لوله کشی ساختمان به سمت کنتور را دارد. بنابراین به جهت فلش روی شیر یکطرفه دقت کنید که در جهت صحیح ( به سمت ورودی پمپ ) نصب شود.
- از یک شیر قطع و وصل در خروجی مخزن ذخیره آب استفاده کنید.
- از اتصالات مناسب برای ارتباط بین مخزن ذخیره آب و پمپ استفاده کنید . این اتصالات ممکن است بصورت مستقیم یا زانویی 90 درجه باشند.
- پمپ آب خانگی را به همراه محافظ به نزدیک ترین پریز برق وصل کنید.
- شیر اصلی یا شیر خروجی مخزن ذخیره آب را باز کنید تا هوای داخل لوله ها خارج شود و سپس آن را ببندید.
در ویدیو زیر نصب پمپ آب خانگی بصورت اصولی نمایش داده شده است.
انواع سیستم های کنترلی پمپ آب خانگی و روش تنظیم آن ها
اساس عملکرد پمپ های آب خانگی فشار درون سیستم لوله کشی می باشد. بنابراین برای مدیریت عملکرد پمپ از پرشر سوئیچ استفاده می کنند. در این سوئیچ ها معمولا فشار استارت و استپ پمپ تعریف می شود. برخی از پرشر سوئیچ ها بصورت یکپارچه طراحی شده اند که به آن ها ست کنترل گفته می شود. ست کنترل ها معمولا داری یک ورودی و خروجی آب ، درجه فشار و شیر یکطرفه داخلی می باشند. اما پرشر سوئیچ های مکانیکی ساده باید به همراه پنج راهی برنجی ، درجه فشار و منبع انبساط ( تحت فشار ) بصورت جداگانه بسته شوند. در سیستم های دور متغیر از پرشر ترنسمیتر و اینورتر استفاده می شود.
نصب پمپ آب خانگی با منبع تحت فشار و پرشر سوئیچ مکانیکی
نصب پمپ های آب خانگی با پرشر سوئیچ مکانیکی معمولا به همراه اتصال پنج راهی ، درجه فشارسنج و منبع تحت فشار صورت می گیرد. پرشر سوئیچ های مکانیکی که به آنها کلید مکانیکی نیز گفته می شود در مدل های 5 بار و 10 بار ساخته می شوند که متناسب با فشار خروجی پمپ انتخاب می شوند. ظرفیت منابع تحت فشار پمپ متناسب با تعداد شیر های برداشت و مصرف کنندگان تعیین می شود. این منابع تا ظرفیت 30 لیتر بصورت مستقیم روی پنج راهی برنجی نصب می شوند و در ظرفیت های بزرگتر توسط لوله یا شیلنگ فشار قوی به پنج راهی متصل می شوند. در تصویر زیر نمونه ای از نصب پمپ آب خانگی با منبع تحت فشار و کلید مکانیکی را بصورت شماتیک ملاحظه می کنید.
نصب پمپ آب خانگی با ست کنترل
نصب پمپ آب خانگی با ست کنترل ( اتومات دیجیتال پمپ ) نسبت به سیستم مکانیکی به مراتب ساده تر است . این تجهیز می تواند مستقیما در خروجی پمپ قرار گیرد و نیاز به تجهیزات جانبی ندارد. معمولا استفاده از ست کنترل را برای 1 الی 2 واحد مسکونی توصیه می کنند ، اما در صورتیکه در مسیر خروجی ست کنترل از منبع انبساط استفاده شود می توان تا پمپ های 3 اسب بخار نیز مورد استفاده قرار گیرند. البته به این نکته توجه داشته باشید که برخی از سیستم های اتوماتیک دیجیتال پمپ ها دارای محدودیت آمپر می باشند و باید متناسب با پمپ انتخاب شوند. بر روی بدنه ست کنترل ها معمولا یک درجه فشارسنج تعبیه شده است و برای نصب نیاز به تهیه جداگانه فشار سنج ندارند. ست کنترل ها معمولا در کارخانه سازنده تنظیم می شوند و جهت نصب نیاز به تنظیم خاصی ندارند. در برخی از آن ها در زیر پوشش بالا یک پیچ تنظیم وجود دارد که فشار استارت پمپ را تنظیم می کند. هنگام نصب ست کنترل بر روی پمپ به فلش روی بدنه آن دقت کنید که مسیر صحیح حرکت مایع را نشان می دهد.