علف تراش یکی از تجهیزات پیشرفته کشاورزی است که از آن جهت هرس ، کوتاه کردن و چیدن علف های هرز و گیاهان با رشد بی رویه استفاده می شود. در گذشته عمل چیدن گیاهان هرز توسط داس و قیچی های باغبانی صورت می گرفت که کاری سخت و طاقت فرسا بود اما با اختراع دستگاه علف تراش در سال 1827 در آمریکا این کار آسان و سریع شده است. این تجهیز را در بازار با نام هایی همچون حاشیه زن ، علف زن ، علف تراش ، علف زن باغی نیز می شناسند. علف های هرز سبب از بین رفتن گیاهان مفید و سود ده می شوند بنابراین چیدن آن ها توسط باغبانان و کشاورزان الزامی است. پس از درو کردن از این گیاهان جهت یونجه برای حیوانات استفاده می شود. دستگاه علف تراش از اجزای اصلی موتور ، دسته و تیغه تشکیل شده که قسمت تیغه آن دارای انواع مختلف دو ، سه ، چهار و هشت پره می باشد و هر کدام کاربری جداگانه ای دارند.
علف تراش چیست ؟
انواع دستگاه علف زن
علف تراش ها بر اساس سوخت مصرفی و نوع موتور به دو دسته اصلی بنزینی و برقی تقسیم می شوند و هر کدام دارای ویژگی و کاربرد خاصی هستند که در ادامه به بررسی هر کدام خواهیم پرداخت.
علف تراش برقی
در این نوع علف زن انرژی مورد نیاز توسط برق تک فاز تامین می گردد و در دو نوع سیمی و شارژی طراحی و ساخته شده اند. در نوع سیمی باید همواره دستگاه علف تراش به برق متصل باشد و نوع شارژی دارای باتری لیتیوم است که با یک بار شارژ می توان چند ساعت از آن بدون اتصال به برق استفاده نمود. توان علف تراش برقی پایین و در کارهایی با وسعت و حجم کم کاربرد دارند. از مزایای این علف زن می توان به مواردی همچون سطح صدای کم و عدم آلودگی محیط زیست اشاره نمود. از این وسیله در باغچه های خانه و مزارع کوچک استفاده می شود.
علف تراش بنزینی
سوخت موتور این علف زن از بنزین تامین می گردد و به خاطر داشتن موتور به آن علف تراش موتوری نیز می گویند. توان این دستگاه بیشتر از نوع برقی است به همین خاطر جهت کارهایی با وسعت و حجم زیاد از آن استفاده می شود. موتور علف زن بنزینی چهار زمانه بوده و تعمیر و نگهداری کمتری نسبت به نوع برقی دارد. از این دستگاه به دلیل سوخت بنزینی می توان در همه مکان ها از جمله مزارع و باغاتی که دسترسی انرژی الکتریکی سختی دارند استفاده نمود. همچنین علف زن بنزینی دارای مزایای دیگری همچون قدرت زیاد ، هزینه کمتر ، جابه جایی و کارکرد آسان می باشد.
انواع علف تراش از نظر جا به جایی
علف تراش ها از نظر شکل ظاهری و نوع جا به جایی به دو دسته دوشی و پشتی تقسیم می شوند. نوع دوشی که محبوب ترین مدل علف زن است دارای یک دسته جهت انداختن بر روی دوش می باشد به همین خاطر جا به جایی آسانی دارد. استهلاک و خرابی در قطعات علف زن دوشی کمتر است. نوع بعدی جهت حمل ، دارای کوله پشتی است به همین خاطر فشار کمتری به ستون فقرات انسان وارد می شود. استهلاک و فرسایش این دسته نسبت به نوع دوشی بیشتر بوده به همین جهت فروش کمتری دارند.
علف تراش چه کاربرد هایی دارد ؟
- از این دستگاه جهت هرس و درو کردن علوف هرز استفاده می شود.
- جهت کوتاه کردن گیاهان
- تامین یونجه برای حیوانات
- جهت تزئین زمین های چمن
- قطع کردن شاخ و برگ درختان خشک
یک علف زن خوب چه ویژگی هایی دارد ؟
- توان علف تراش باید مناسب حجم و وسعت کار باشد.
- حمل و جابه جایی آسانی داشته باشد به طوری که به دست و ستون فقرات انسان آسیبی وارد نکند.
- آلودگی صوتی و محیط زیستی حداقلی
- تیغه ها تیز و با متریال محکمی ساخته شده باشند.
- عدم لرزش در هنگام روشن بودن
- در مواقع خرابی و تعمیر به راحتی قطعات آن در بازار تامین گردد.
- از برند های شناخته شده و با کیفیت خریداری شود.
نکات ایمنی در هنگام کار با علف زن
- حتما در زمان کار از لباس ایمنی مانند دستکش و عینک استفاده گردد.
- هرگز در هنگام کار با علف تراش بنزینی سیگار نکشید.
- در زمان شرایط جوی بد مانند رعد و برق و بارندگی از این دستگاه استفاده نکنید.
- حتما قبل از شروع کار زمین را از سنگ و موانع فیزیکی تمیز کنید.
- از علف زن در زمین هایی با شیب تند استفاده نکنید.
- مراقب حیوانات باشید که نزدیک دستگاه نشوند.
- در بازه های زمانی مختلف قطعات را روغن کاری نمایید.
نمایندگی فروش علف تراش و تجهیزات کشاورزی
دستگاه های علف زن در بازار دارای انواع مختفی هستند ، تنوع در برند های سازنده آن نیز بسیار زیاد است. بنابراین انتخاب بهترین مدل و برند نیاز به دانش و تجربه دارد. تیم فلو پارس به عنوان نماینده فروش تمامی تجهیزات کشاورزی از جمله علف تراش آماده ارائه خدمات فروش ، تعمیر و مشاوره به شما عزیزان می باشد. کارشناسان متعهد ، دانش آموخته و مجرب ما تا رضایت کامل و رسیدن به نتیجه دلخواه در کنارتان هستند.